Четвер, 28.03.2024, 21:44
Технології - сайт для учителів трудового навчання
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Сквирська ЗОШ №1

Учнівський сайт
Сайт учителя географії
Сквирська ЗОШ І-ІІІ ступенів №1
Сайт учителя української мови
Сайт галузі "Технології"
Сайт "Світ історії""

Хто на сайті
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Статистика
...

ВІРТУАЛЬНЕ МЕТОДОБ'ЄДНАННЯ

Трудове навчання

 

Головна » 2011 » Червень » 17 » Google буде вгадувати, що шукає користувач
16:17
Google буде вгадувати, що шукає користувач

Google прискорює пошук в мережі, намагаючись обігнати швидкість думки. Тепер сервіс буде прогнозувати, яку сторінку вибере користувач у списку результатів: ще до того, як ви клацнете по посиланню, — почнете одержувати дані з відповідного сервера.


Можливо, тепер кнопку «Мені пощастить»варто перейменувати в щось на кшталт «Я телепат».

Сервіс Instant Pages розвиває можливості впровадженої у вересні 2010 року функції Google Instant (Живий пошук), що дозволяє переглядати результати безпосередньо при введенні запиту ще до натискання клавіші «Введення».

Instant Pages при прогнозуванні буде враховувати історію запитів користувача і релевантність кожного з результатів даного пошуку, а також ще 200 алгоритмічних факторів. Визначивши, таким чином, яке з посилань, найімовірніше, цікавить користувача, пошуковик звертається до відповідного серверу, щоб фоном завантажити передбачувану цільову сторінку, як тільки на екран будуть виведені результати запиту, пише The Guardian.

За словами наукового співробітника Google Аміта Сингхала, в середньому на введення тексту запиту людина витрачає 9 секунд, а ще 15 секунд проглядає результати. Для системи обробка інформації між цими двома етапами займає всього одну секунду. Функція Instant Pages дозволить економити від двох до п‘яти секунд.

Це приголомшлива швидкість, говорить Сингхал. У минулому році Google Instant став одним з найважливіших поліпшень, досягнутих компанією. Живий пошук, який дозволяє бачити результати при введенні запиту, дає можливість користувачеві відразу міняти напрям пошуку. Крім того, перевагою цієї функції є більш точні підказки: «Навіть якщо ви не впевнені, як сформулювати запит, система допоможе вам знайти потрібні слова. При цьому краща підказка з’явиться прямо в рядку пошуку (виділяється сірим кольором), і якщо вона підійде, вам навіть не доведеться вводити весь запит, -результати вже будуть на екрані».

Сингхал також повідомив, що голосовий пошук Google для мобільних телефонів буде впроваджено і на стаціонарних комп‘ютерах. Ця функція буде доступна для користувачів браузерів Chrome і Firefox на цьому тижні, викликати її можна буде за допомогою значка мікрофона поруч з полем пошуку. На початковому етапі ця можливість буде працювати тільки для англійської мови, але згодом будуть додані і інші мови.

Ще одна нова функція Google — пошук за зображеннями, які можна завантажити з комп’ютера або вказати за допомогою посилання. Система ідентифікує зображення, зіставивши зі своєю базою даних, і видасть інформацію про об'єкт, якщо про нього згадувалося в Інтернеті.

При цьому Сингхал каже, що розпізнавання осіб не входить в цей пошуковий процес і всі зображення, які використовуються в пошукових запитах, в тому числі, файли користувачем, анонімні і не потрапляють у відкритий доступ, до них застосовуються ті ж правила, як і до текстових пошуковим результатами .

«Якщо ви завантажили фотографію Джона Леннона, сервіс може знайти інші його фото, але він не буде знати, що це саме Джон Леннон. Пошуковик аналізує колір, лінії й текстуру, він не призначений для розпізнавання осіб», — цитує The Guardian слова Сингхал.

За матеріалами ВКурсе/Технології

Переглядів: 1058 | Додав: toshka | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Block title

Антонівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Буківський НВК І-ІІІ ст.
В.Половецький НВК І-ІІІ ст.
Горобіївський НВК І-ІІІ ст.
Дулицьке НВО І-ІІІ ст.
Кривошиїнське НВО І-ІІІ ст.
Оріховецький НВК І-ІІІ ст.
Пищиківська ЗОШ І-ІІІ ст.
Пустоварівський НВК І-ІІІ ст.
Самгородоцька ЗОШ І-ІІІ ст.
Шамраївський НВК І-ІІІ ст.
Сквирська ЗОШ І-ІІІ ст. №1
Сквирська ЗОШ І-ІІІ ст. №2
Сквирська ЗОШ І-ІІІ ст. №3
Сквирський НВК
Сквирська ЗОШ І-ІІІ ст. №5
Сквирський ліцей
К.Гребельський НВК І-ІІ ст.
М.Лисовецький НВК І-ІІ ст.
Рогізнянський НВК І-ІІ ст.
Тхорівський НВК І-ІІ ст.
Чубинецький НВК І-ІІ ст.
Рудянське НВО І-ІІ ст.
Шапіївський НВК І-ІІ ст.
Сквирський РЦДЮТ

Сквирська ДЮСШ

Навчальне середови

Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Пошук
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz